Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سوادرسانه خبرگزاری فارس، معاون آموزش انجمن سواد رسانه ای اظهار کرد: ایده اصلی سامانه «زینو» بر اساس یک نظرسنجی در بین صاحب نظران و نیاز سنجی جامعه شکل گرفت.

دکتر «وصالی» با اشاره به آمیخته شدن زندگی مردم با رسانه های مختلف و مشکلات بسیار موجود در این زمینه، افزود: مردم علاوه بر این که نیاز دارند سواد رسانه ای خود و خانواده شان را ارتقا دهند، خیلی از اوقات دچار مشکلات و پرسش هایی می شوند که منبع دقیق و مشخصی برای پاسخ گویی به آن ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سعی کردیم از بین بهترین هایی که در کشور حضور دارند و افرادی که در حوزه سواد رسانه ای و خانواده ها و مسائل متعدد کار کرده اند، در 5 حوزه حربم شخصی وامنیت فردی واجتماعی در فضای مجازی، خانواده ها و کودک و نوجوان در فصای مجازی،امور مالی وبانکی در فضای مجازی، مسائل شرعی واخلاقی زیست مجازی واخبار جعلی وشایعات در فضای مجازی ، از طریق سامانه «زینو» که منبع موثق و مطمئنی است، پاسخ داده شود.

وی با اشاره به دغدغه خانواده ها در این راستا، توضیح می دهد: ممکن است فردی مسائلی با همسر خود داشته باشد، یا این که خانواده ها با نوجوانان خود در بحث دوست یابی مشکل داشته باشند و مسائلی که بر اثر استفاده های بی رویه از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ایجاد می شود، مزاحمت ها و تصاویر و مطالبی که با آن مواجه می شوند، یا بحث خانواده ها با کودکان شان که بر سر داشتن موبایل و تبلت و حضور آن ها در شبکه های اجتماعی به وجود می آید و بحث هک و امنیت و اخاذی های مالی و مسائل متعددی که خانواده ها با آن درگیر هستند، ما در همه این زمینه ها مشاوران آنلاینی داریم و برنامه ها در سامانه «زینو» مشخص است و دوستان می توانند مشاوران خود را انتخاب کنند.

به گفته وی، علاوه بر مشاوران آنلاین، به شکل پیش فرض مطالب آگاهی بخش و اطلاع دهنده ای را برای خانواده ها در 5 حوزه ای که اشاره کردم، قرار دادیم و پرسش هایی را که به شکل پیش فرض برای افراد به وجود می آید، پیش بینی کرده و پاسخ ها را در سامانه «زینو» قرار داده ایم و اگر مسائل شخصی برای افراد پیش بیاید می توانند در این حوزه از کارشناسان ما کمک بگیرند.

دکتر «وصالی» اضافه کرد: این سامانه تازه راه اندازی شده اما بر اساس تجربه ای که ما در طی همه این سال ها داشته ایم، درخواست ها را به عنوان سوال پیش فرض لحاظ کرده ایم، بیشتر بحث حریم خصوصی، کتمان اطلاعات و پنهان کاری و مسائل این چنینی باعث آزار خانواده ها می شود، یا خانواده هایی با مصرف بی رویه فرزندان شان از فضای مجازی و اینترنت مواجه و به دنبال راهکار هستند تا رژیم مصرف رسانه ای فرزندان شان را تامین کنند.

وی ادامه می دهد: بحث بسیار مهم جدایی خانوادهاست یعنی جزیره ای شدن اعضای خانواده، هر فردی سرش در گوشی خودش است و ارتباط هایی که سبب ایجاد همدلی می شود، خیلی کم شده است که در این زمینه خانواده ها از ما کمک می خواهند.

وی اضافه کرد: مشاوره های تلفنی ما بر اساس تجارب عملی است و می توانند افراد را تا رسیدن به نتیجه همراهی کنند یعنی افراد می توانند دفعات متعدد جلسات مشاوره داشته باشند و بر اساس راهکاری که مشاور می دهد مراحلی را طی کنند تا به نتیجه مورد نظر برسند.

دکتر «وصالی» اظهار کرد: کارشناسانی که انتخاب کرده ایم افرادی باتجربه و کارکشته هستند و می توانند مورد اعتماد خانواده ها باشند و پیش بینی ما این است که سامانه «زینو» به عنوان یک ضرورت برای جامعه، در سال های آینده در زندگی خانواده ها جایگاه خاصی خواهد داشت، همان اندازه که برای یک بیماری به سرعت به پزشک مراجعه می کنیم و جا و مکانش مشخص است برای مشاوره گرفتن در زمینه سواد رسانه ای هم نیازمند مشاورانی هستیم که دائم به آن ها مراجعه کنیم و سامانه «زینو» و خدمات آن به یک فرهنگ در بین خانواده ها تبدیل خواهد شد.

وی افزود: ما به عنوان متخصصان این کشور در زمینه سواد رسانه ای سعی کرده ایم آن چه را که وظیفه ماست، انجام دهیم و برای جامعه نیازسنجی و از متخصصان کارکشته و کاربلد استفاده کنیم و محتوایی را که مردم نیاز دارند در اختیارشان قرار دهیم و از این جا به بعد آن ها هستند که باید برای رفع مشکلات خود اقدام کنند.

به گفته این مسئول، خانواده ها باید به مشکلات و رفتارهای همسران و فرزندان خود بی تفاوت نباشند و اجازه ندهند روابط شان به سردی گرایش پیدا کند، همان طور که هر تکنولوژی هر زمانی وارد زندگی بشر شده نیازمند این بوده که با خود یک فرهنگ داشته باشد و فرهنگ استفاده از آن در زندگی مان جا افتاده، با حضور رسانه ها نیازمند این آموزش ها هستیم که توصیه اول مان به خانواده ها این است که حتما سواد رسانه ای خود و فرزندان شان را ارتقا دهند.

وی ادامه داد: در درجه دوم اگر دچار مشکلی شدند پیگیری و به مشاوران ما در این زمینه در همان مراحل اولیه مراجعه کنند تا تبدیل به یک مشکل عمیق یا سردی در خانواده ها نشود چون مسلماً وقتی مشکلی پیش می آید پیامدها و جمع کردن آن خیلی سخت تر خواهد بود.

به گفته وی، در سال های اخیر متاسفانه شاهد بعضی ناهنجاری های تاسف برانگیز در کشورمان بوده ایم، مثلاً بحث قتل یکی از دختران که به دلیل تفاوت فرهنگی و برنتابیدن پدر از روابطی که این دختر در فضای مجازی پیدا کرده بود، اتفاق افتاد و خیلی از این مسائل، قبل از این که برای ما تبدیل به فاجعه شوند با مشاوره های درست قابل درمان و حل هستند، هم برای خانواده ها و هم برای فرزندان تا از بحران عبور کنند و به سلامت و تعادل برسند.

دکتر «وصالی» گفت: از خانواده ها تقاضا دارم مسائل خود را به طور جدی پیگیری کنند. ما دوره های آموزش سواد رسانه ای را از طرق مختلف برگزار می کنیم، اکنون دوره های آموزشی را برای خانواده ها و قشرهای مختلف و دوره های تربیت سواد رسانه ای را در انجمن سواد رسانه ای ایران با همکاری دانشگاه سوره و سامانه مشاوره «زینو» از سوی مرکز ملی توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی برگزار می کنیم.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی سوادرسانه خانواده ها فضای مجازی سواد رسانه ای خانواده ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۲۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز مانند دوره‌های سی‌وسوم و سی‌وچهارم در دو بخش حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

فعالیت بخش مجازی نمایشگاه از طریق زیرساخت‌های «سامانه بازار کتاب» صورت می‌گیرد؛ بنابراین به دلیل انتقال فعالیت این سامانه به سامانه «نمایشگاه بین المللی کتاب تهران» خرید از این سامانه تا ۳۰ اردیبهشت (۱۴۰۳) موقتا غیرفعال است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران نجات یافت
  • زبان طنز نیشدار است
  • نجات جوان اهل گرمی اردبیل از چوبه دار
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است