Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@15:05:02 GMT

سواد سلامت در یزد رتبه خوبی ندارد

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۲۷۶۵۳

سواد سلامت در یزد رتبه خوبی ندارد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، «محمدحسن احرامپوش» در نشست ماهانه فعالان محیط زیستی استان یزد اشاره به لزوم دغدغه‌مندی و ایجاد انگیزه در بین فعالان محیط زیست و حفظ این گروه‌ها، اظهار کرد: ارتباط بین دولت و سمن‌ها هنوز برقرار نشده تا بتوانند به خوبی حرف‌های یکدیگر را بشنوند از این رو، انتظارات آموزشی نیز گاهاً تأمین نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انگیزه‌ها باید مرتبط با نیازهای جامعه در حوزه محیط زیست افزایش یابند اما این در حالی است که نقشه راهی در این حوزه موجود نیست و مسئولان گاهاً در مواجهه با یک حادثه طبیعی مانند زلزله نیز نمی‌دانند باید چه اقداماتی انجام دهند و تمام سیستم یک شهر حتی پایتخت در این حالت قفل می‌شود.

این مسئول با بیان این که در هیچ زمینه‌ای نمونه موفقی در کشورمان نشان داده نشده است، گفت: در شناسایی توانمندی‌ها، افزایش احساس مسئولیت در فعالیت شبکه‌ای، بدون حاشیه و غیرسیاسی در گروه‌های اجتماعی برای ارائه خدمات به جامعه کوتاهی شده و لازم است که مسئولان دغدغه‌مند باشند.

وی ۸۰ درصد بیماری‌های موجود در حوزه بهداشت را قابل پیشگیری دانست و بیان کرد: ۱۰ علت عمده مرگ در کشور مربوط به بیماری‌هاست که اولین آنها، بیماری‌های قلبی و عروقی و عامل بروزش مصرف دخانیات، مصرف بیش از حد نمک و چربی، استرس، مصرف نکردن سبزیجات و میوه، کم تحرکی و اضافه وزن بیش از حد افراد است و این در حالی است که تنها با رعایت این مسائل می‌توان تا ۴۰ درصد از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

احرام‌پوش در ادامه ۱۵ درصد عامل مرگ و میرها را نیز ناشی از تصادفات خواند و گفت: خودرو و جاده‌های ناایمن و نامناسب از عوامل بروز تصادفات هستند اما به جای هزینه‌کرد در ساخت بیمارستان و افزایش تخت‌های بیمارستانی و هزینه‌های گزاف در این رابطه یا تداوم فعالیت کنونی خودروسازی‌ها می‌توان پیشگیری را با هزینه‌های به مراتب کمتری در دستور کار قرار داد چرا که حتی با اقدام ساده‌ای مانند ترویج استفاده از کلاه ایمنی نیز می‌تواند به تدریج شاهد رفع بخش عمده‌ای از مسائل و مشکلات این بخش بود.

وی سرطان‌ها را از دیگر عوامل مرگ و میر بالا در بین یزدی‌ها خواند و اضافه کرد: از عوامل تاثیرگذار در این زمینه می‌توان به تغذیه نامناسب، مصرف افزودنی‌های خوراکی، استرس، سبک زندگی غلط و مواردی از این قبیل اشاره کرد که رعایت این اصول تا ۸۰ درصد می‌توان سرطان‌ها را قابل کنترل و پیشگیری کند.

مدیرگروه رشته اکولوژی انسانی استان در پایان بروز ۲۰ درصد بیماری‌ها را ناشی از عوامل محیطی مانند آلودگی منابع آب، هوا، مواد پرتوزا، زباله‌ها و فاضلاب عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه سواد سلامت در یزد رتبه خوبی ندارد و حتی بنا بر نتایج برخی بررسی‌ها وضعیت از استان سیستان و بلوچستان نیز نامطلوب‌تر است در حالی که رشد این نوع سواد می‌تواند از هزینه‌های قابل توجهی که در حوزه سلامت می‌شود، جلوگیری کرد و میزان رفاه جامعه را نیز افزایش داد.

برقرار نشدن ارتباط معنادار بین دولت و سمن‌ها

«فخرالسادات خامسی» مدیر کل امور اجتماعی استانداری یزد نیز در این نشست با بیان این که ارتباط معناداری بین جامعه مدنی، خصوصی و دولتی برقرار نشده است، این جلسات را گام کوچکی در یکسان کردن ادبیات بین این سه حوزه در کنار وظایف ذاتی و دغدغه اجتماعی این قشر عنوان کرد.

این مسئول با اشاره به ضعف شبکه‌سازی افراد در یزد، تصریح کرد: ارتباط بین این سه حوزه ارتباطی برد - برد است و با توسعه وبسایتی به نام «باما» جامعه مدنی نیز می‌تواند به جامعه دانشگاهی معرفی شود.

اقتصادی کردن پایان‌نامه‌ها با سامانه باما

«محمد تقی قانعیان» مسئول دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز با اشاره به رشته تحصیلی اکولوژی انسانی و اهمیت آن برای کشور و یزد، بیان کرد: این رشته تحصیلی به ارتباط دوسویهٔ انسان و محیط زیست می‌پردازد و هدف از آن پرورش انسان‌های سیاست‌گذار در این حوزه به منظور کاهش بیماری‌هاست.

وی از فعالیت سامانه نمایشگاه مجازی «باما» در یزد یاد کرد و گفت: این سامانه دارای رویکردی نوین در توسعه و ارتباط بین دانشگاه و صنعت است به طوری که دانشجویان را با رشته‌ها و مشاغل مربوطه آشنا می‌کند.

طراح سامانه نمایشگاه مجازی باما، معرفی شرکت‌ها و سمن‌های مردم نهاد فعال در این حوزه، مشاوره و آموزش این سمن‌ها یه دانشجویان، تبلیغات رایگان برای سمن‌ها و تشکل‌های مردمی و همچنین ایجاد وبسایت رایگان برای این فعالان اجتماعی را از برنامه‌های این سامانه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر این سامانه پایلوتی برای پیوند دانشجویان و صنعت است و می‌تواند پایان نامه‌ها را آرنده‌ای برای شرکت‌ها کند.

مدیران به سمن‌ها پاسخگو باشند

«محمدرضا آخوندی» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد نیز در این نشست با بیان این که پذیرفتن مسئولیت اجتماعی در محیط‌زیست منجر به کاهش و رفع مشکلات در این حوزه می‌شود، گفت: درخواست ما از سمن‌ها، فعالان و مردم و دانشجویان مطالبه‌گری از مدیران و دستگاه‌های دولتی است تا دستگاه‌ها نیز پاسخگو باشند.

وی ایده و خلاقیت را لازمه مطالبه گری دانست و گفت: مسئولان و مدیران باید به مشوق‌هایی برای این جوامع مفید و تاثیرگذار مردمی و خصوصی تبدیل شوند.

کد خبر 472899 برچسب‌ها سلامت استان یزد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت

سرهنگ پاسدار کاظم کبیری اظهار داشت: در هفته نخست اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ همزمان با هفته ملی سلامت، ۳۰ تیم روز به مناطق مختلف شهری و روستایی شهرستان‌های استان اعزام شد.

وی افزود: این تیم‌ها شامل دندانپزشکی، تیم‌های تک تخصصی، تیم‌های بهداشتی درمانی و آموزشی عمومی بصورت جهادی، ۱۰ هزار و ۷۶۸ نفر خدمت رایگان ارائه کردند.
 
سرهنگ پاسدار کبیری ادامه داد: معاینه و ویزیت ۱۲۰ نفر از سوی پزشک متخصص داخلی و پزشک متخصص زنان، معاینه و ویزیت ۵۷۹ نفر توسط پزشک عمومی، خدمات دندانپزشکی برای ۱۴۰ نفر و ارائه داروی رایگان برای ۶۷۹ نفر از جمله این خدمات جهادی در هفته سلامت بود.

 وی ادامه داد: همچنین در این هفته ۲۴۲ نفر توسط کارشناسان سلامت روان مشاوره روانشناسی شدند و کارشناسان مراقب سلامت به دو هزار و ۵۷۶ نفر آموزش‌های بهداشتی ارائه کردند.

بیشتر بخوانید

خدمات‌دهی به بیش از ۲۷ هزار نفر در مراکز درمانی

وی افزود: مشاوره‌ای تغذیه برای ۴۲۶ نفر، آموزش‌های فرهنگی (فرزند آوری) برای ۱۰۳ نفر، پایش و غربالگری فشارخون و قندخون بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر از دیگر خدمات ارائه شده بسیجیان جامعه پزشکی در هفته سلامت ۱۴۰۳ بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر خدمات بهداشتی درمانی و تخصصی، برنامه‌های فرهنگی هنری، تعلیم و تربیت، علمی پژوهشی نیز در مناطق مختلف استان اجرا گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت
  • تکمیل ‌‌هوشمندسازی پلاک‌های پستی تا پایان سال ۱۴۰۴
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • مدیرکل جدید پست استان فارس معارفه شد
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • زمان برگزاری آزمون استخدامی مربی پرورشی، مراقب سلامت و مشاور مدارس
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • برای بازگشت سه امتیاز شمس آذر مذاکرات متعددی انجام شده است